12 / 7 / 2020

CIDRERIE DOBŘICHOVICE 


Někteří již vědí, jiní se ptají. Cidrerie Kliment ve Všenorech již nějaký ten pátek není. Stěhujeme se totiž do nového, jedinečného prostoru v sousedních Dobřichovicích. Skleničku našeho přírodně perlivého cidru tedy bude opět možné si vychutnat přímo u nás v nové Cidrerii.

Už je to dlouhá doba, kdy jste si náš cidre vychutnávali obklopeni vůní macerovaných jablek ve všenorské výrobně. Ne že bychom se od té doby flákali. Naopak! Dlouho a pečlivě jsme připravovali nové zázemí pro nás, naše pití a samozřejmě taky pro vás. A povedlo se. I přes veškeré útrapy a nepřízeň nynějších časů jsme se vrhli do stavby.

 

 

 

 

 

 

 

 

V Dobřichovicích tak vzniká zcela unikátní prostor, který nabídne spoustu zajímavostí nejen “pod střechou” – ať už půjde o samotnou stavbu nebo celou výrobu našeho zrajícího cidru. Své místo tu samozřejmě najde i nový BYOF bar, tentokrát jen pár kroků k hladině Berounky a s výhledem na hřebeny Brd. 

A kdy? Pravděpodobně na jaře 2021. Do té doby je vám k dispozici náš pojízdný #cidroen bar na Dobřichovické cyklostezce. Více informací budeme sdělovat postupně, sledujte náš facebook.


Budeme moc rádi, když nákupem našich cidrů podpoříte vznik tohoto místa. Objednat si láhev můžete přímo u nás na webu. Dozvíte se tam i to, jak náš bio nápoj vzniká a jak moc nám na poctivosti výroby záleží. Děkujeme a moc se na vás těšíme!

⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯

 

 

19 / 4 / 2020

Myslíme na budoucnost! 


Více než kdy jindy je teď ta správná chvíle podělit se o radostné zprávy. Je tomu pár dní, kdy se česká krajina díky nám úspěšně rozrostla o dvou tisícátou vysokokmennou jabloň. Pochází z naší vlastní školky starých odrůd, kterou vedeme od roku 2015. Během uplynulých let se nám v ní podařilo vypěstovat celkem 12 tisíc stromů!

Nezapomínejme v této době na trvalé problémy krajiny. Vyprahlé půdě se dá pomoci. Jak? Oživením nudné zemědělské krajiny. Sady i stromořadí totiž vodu zadržují. Tím, že staré aleje a sady mizí, se ztrácí i vzácný biotop mnoha druhů rostlin a živočichů. A co víc – i poklad a dědictví našich předků.

 

 

 

 

 

STROMOŘADÍ, ALEJE A REMÍZKY

Díky nasazení obce Lážovice, se podařilo vysadit okolo 250 jabloní do alejí a remízků, které dají brzy trochu stínu. Poděkování za spolupráci patří i městu Dobřichovice, které našlo místo pro námi věnovaných 30 stromků. Chvíli to potrvá, ale krásná procházka bude i 300člennou alejí na úpatí šumavských vrchů.

Jednou z posledních výsadeb byla obnova zajímavého stromořadí z našich speciálních odrůd podél polní cesty Zaječice – Orel ve Východních Čechách. Díky snaze Zapomenutéodrůdy.cz a našim 60 stromkům si tam v lepších časech budete mít možnost opět posedět ve stínu poledního slunce se zajímavým jablkem v ruce.

SADY

Stejně tak děkujeme Hlavnímu městu Praha, které podporuje obnovu zámeckého sadu Zbraslav, pravděpodobně jednoho z nejstarších sadů na území Prahy, který je na stejném místě již od 17. století. Právě tam jsme totiž vysázeli již přes 400 stromů. Další stovky kusů jsme vysázeli v našich ekologických sadech, kde si ještě řadu let počkáme, než budeme moci opět zkusit chutě prastarých odrůd.


Odměnou nám i vám je pak ojedinělý ročníkový cidre, ve kterém se náš vztah k přírodě i příroda sama projeví. Bez vztahu k ní totiž naše pití nevznikne. Poděkování samozřejmě patří i vám, že jste nás v tomto romantickém šílenství během sucha, deště i mrazu nepřímo podpořili koupí lahve cidru. Stejným způsobem nás můžete podpořit i nadále 🙂 .

⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯ ⎯

 

30 / 9 / 2023

Děkujeme za podporu!


Během letošního roku byl realizován projekt (registrační číslo 0380000699, Focení na propagaci Cidrerie Kliment) financovaný Evropskou unií – Next Generation EU.