Jáchym Kliment je tváří, hlavou a tělem (a to převážně v podzimním období moštování) celé Cidrerie. I když měl k jablkům blízký vztah od dětství (a na to existují důkazy v podobě fotodokumentace), cesta k jablečnému vinařství vedla několika oklikami, aby se nakonec propojila s jeho hlavním povoláním fotografa.
A cesta to byla skutečně dlouhá. Začala u prvních domácích pokusů o jablečné víno pro rodinu a přátele a pokračovala přes fotografické stáže v jižní Francii.  Zde se Jáchym seznámil s vinařem, který mu ukázal i výrobu cidru. Důležitým milníkem je přátelství  a spolupráce s francouzským cidrierem, kterého Jáchym potkal na svých cestách. To vše formovalo a ladilo dnešní podobu svérázného Kliment Cidre.

 

První domácí cidry vznikaly od roku 2005, ale k jejich prodeji vedla ještě dlouhá cesta plná překážek, neboť v té době cidre v Čechách nebyl vůbec znám a to ani úřadům.
Počátky rodinného jablečného vinařství tedy datujeme do roku 2010, kdy byl uveden první oficiální ročník vyrobený v Cidrerii. Dnes “Klimenta” najdete v kavárnách a v menších prodejních řetězcích po celé republice.
Jelikož výroba přírodního cidru je běh na dlouhou trať a neustále je toho hodně co dělat, tak se nakonec do procesu zapojila celá rodina a spousty přátel. Každý přispívá tím co umí a postupně se rodinný tým rozrůstá o další nepostradatelné kolegy.